trgovina TOCENIPARFUMI.EU

Splošni pogoji spletne trgovine Toceniparfumi.eu so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporocil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.
S spletno trgovino Toceniparfumi.eu (v nadaljevanju ≫trgovina≪ ali ≫ Toceniparfumi.eu ≪) upravlja Aleš Žlavs s.p., ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju ≫ponudnik≪). Ob registraciji v sistem Toceniparfumi.eu obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.
Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje Toceniparfumi.eu, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

SKLADNOST

Zaradi narave pakiranja točenih parfumov, se vsaki stranki odpošlje pečatena pošiljka, da se zagotovi neposeganje v vsebino v transportnem času ter za postopek samega vračila, ker je nepoškodovan pečat pogoj za vračilo točenih parfumov.

Naši artikli iz programa točenih parfumov so po vonju in sestavi v 99% identični originalom. Polnjeni so na podlagi naročil v naše stekleničke volumnov 5ml (testerji), 15ml, 20ml, 30ml, 50ml, 60ml in 105ml z rokom trajanja 2 leti od dneva polnjenja (datum naročila). Ob posameznem parfumu je na spletni strani kratek opis vonja, ki ga le-ta predstavlja. Trenutno imamo v ponudbi točene parfume dveh velikih evropskih proizvajalcev Nicole in Parfen, ki imata proizvodne obrate v Evropski Uniji. Parfumi so do nas dobavljeni v končnih koncentracijah. Kot novost na našem trgu pa uvajamo high quality različice parfumov, ki so proizvedeni v proizvodnih obratih originatorskih proizvajalcev parfumov v Franciji.

Originalni parfumi blagovne znamke Louis Cardin so narejeni v Dubaju in so že pakirani in pečateni v končno embalažo premium izgleda. Na embalaži so jasno navedene sestavine ter rok trajanja. Vsi njihovi izdelki so podvrženi zahtevnim dermatološkim testiranjem.

Kozmetika prizvajalca Apis je plod manjšega družinskega podjetja iz Poljske, ki sledi načelu, da za svoje izdelke uporabljajo v največji možni meri naravne sestavine in to ponujajo za ugodno ceno. Na izdelkih kjer je naveden napis “professional” je to v pomenu, da stranka za ugodno ceno dobi količino, ki je namenjena tudi za kozmetične salone (običajno je to dvojna količina volumna).

Graine de Pastel je francoska kozmetična znamka, ki temelji na uporabi rastline pastel (Isatis tinctoria), znane tudi kot pastel de teinturiers ali pastel za barvanje. Ta rastlina, ki raste predvsem v jugozahodni Franciji, je bila zgodovinsko uporabljena za proizvodnjo modrega barvila, danes pa je cenjena zaradi svojih regenerativnih in zaščitnih lastnosti za kožo.

Izdelki Graine de Pastel

 1. Nega obraza:
  • Vlažilne kreme: Te kreme zagotavljajo dolgotrajno vlaženje in zaščito kože.
  • Serumi: Koncentrirani serumi za intenzivno nego in regeneracijo kože.
  • Čistilni izdelki: Nežna čistila za odstranjevanje nečistoč in ličil brez draženja kože.
  • Maske: Nahranijo in obnovijo kožo ter ji povrnejo sijaj.
 2. Nega telesa:
  • Losjoni za telo: Vlažilni in hranilni losjoni, ki kožo naredijo mehko in gladko.
  • Olja za telo: Luksuzna olja za nego in masažo kože.
  • Pilingi: Nežni pilingi za odstranjevanje odmrlih celic in spodbujanje obnove kože.
 3. Nega rok:
  • Kreme za roke: Hranljive kreme za mehčanje in zaščito rok.
  • Balzami za nohte: Izdelki za krepitev in zaščito nohtov ter obnohtne kožice.
 4. Darilni kompleti:
  • Kompleti za nego: Paketi z različnimi izdelki za celostno nego, ki so odlični tudi kot darilo.

Graine de Pastel je znana po uporabi naravnih sestavin in trajnostnem pristopu k proizvodnji svojih izdelkov. Poudarek dajejo tudi na lokalno pridelavo in uporabo rastline pastel, kar daje njihovim izdelkom edinstveno kakovost in zgodovinsko vrednost.

V ponudbi so tudi ure blagovne znamke Louis Cardin. Zanje ponujamo enoletno garancijo. Garancijski rok prične teči z datumom izdanega računa. V primeru, da se v tem obdobju pojavijo kakršnekoli težave z delovanjem, vizualne napake v materialu, ki so jasen znak tovarniške napake, če blago ne izpolnjuje specifikacij ali nima lastnosti, navedenih v garancijskem listu ali ustreznem oglaševalskem sporočilu, ki je na voljo ob sklenitvi pogodbe ali pred tem, nas o tem stranka obvesti po elektronski pošti na info@toceniparfumi.eu na katerega v roku 48 ur tudi odgovorimo. Po dogovoru s stranko določimo njej ustrezen postopek, saj ponujamo vračilo kupnine v garancijskem roku ali pa, v primeru potrjene stvarne napake, menjavo z novim artiklom. Pravica do uveljavljanja garancije se zavrne v primeru ugotovljene fizične poškodbe ali neupoštevanja navodil za uporabo, ki so priloženi vsakemu izdelku.

Nakit, ki je trenutno v prodajnem asortimanu, je zaradi svoje specifične narave (polnjenje dišave v dišavne kroglice) izzvzet iz možnosti vračila, če je bila transportna embalaža odprta (pretrgan pečat). Možno pa je vračilo neodprte embalaže v roku 14 dni  izpolnjenim in priloženim obrazcem, ki je na voljo na naši spletni strani. Če pa stranka med uporabo ugotovi neskladnost izdelka v smislu kvalitete izdelave, pa vseeno ponujamo možnost dogovora, da je v prid stranki. Potrebno je poslati slike dotičnega izdelka z opisom neskladnosti na elektronsko pošto info@toceniparfumi.eu in se bomo potrudili, da poiščemo zadovoljivo rešitev.

PONUDBA ARTIKLOV

Zaradi narave poslovanja, preko svetovnega spleta, se ponudba Toceniparfumi.eu ažurira in spreminja pogosto ter hitro.
Cene so predstavljene kot Maloprodajne cene (MPC), ki že vsebujejo DDV.

Poleg artiklov so jasno in nedvoumno navedene njihove bistvene značilnosti ter namen uporabe

NAČINI PLAČILA

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu (velja Maloprodajna cena z DDV) kupcu se zaračuna dodatni strošek odkupnine 1,50€,
 • z nakazilom na račun upravitelja Toceniparfumi.eu, Aleš Žlavs s.p. po ponudbi / predračunu) (velja Maloprodajna cena z DDV),
 • Transakcijski računi: IBAN SI56 0223 2142 5442 306  (NLB D.D.)
 • plačilo s karticami preko plačilnega sistema (Visa, Maestro, MasterCard, PAY PAL…) vsa plačila so varna in zavarovana

Ponudnik kupcu izda račun običajno po elektronski pošti z razčlenjenimi stroški.

CENE

Cena velja za vse člane Toceniparfumi.eu. Uporabnik postane član Toceniparfumi.eu z registracijo na spletni strani Toceniparfumi.eu. Registracija je možna tudi med postopkom nakupa.
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.
Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.
Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo zagotovila v obojestransko zadovoljstvo.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

KUPONI UGODNOSTI

Kupec lahko pri nakupu izkoristi le 1 posamezen kupon. Kuponov ni možno kombinirati z drugimi kuponi ali ugodnostmi, razen če ni na kuponu navedeno drugače.

POSTOPEK NAKUPA

Ko stranka zaključi z izborom željenih artiklov, se v košarici nakup zaključi z vnosom osebnih podatkov in načinom plačila. Z oddajo naročila je nakup zaključen. Kupec dobi potrdilo o nakupu na elektronski naslov, ki ga navedel v postopku nakupa. Če kupec naročila ne prekliče v roku dveh (2) ur, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi in ga odpošlje preko pošte Slovenije. Pošta Slovenije stranko obvešča po sms sporočilu o dostavi. 

Kupec lahko odda naročilo po elektronski pošti (info@toceniparfumi.eu), preko telefona (068 162 600), Whatsapp ali preko spletne trgovine  (toceniparfumi.eu).

Sklenjena pogodba (naročilo) bo shranjeno na sedežu podjetja na trajnem disku. Kupec lahko kadarkoli preveri pogodbo (naročilo). Ponudba je enkratna.

PRIMER NE PREVZETIH PAKETOV IN PONOVNO NAROČANJE

Na spletni trgovini toceniparfumi.eu smo zavezani k zagotavljanju kakovostnih storitev in izdelkov. V skladu s tem želimo obvestiti naše stranke o naših politikah glede ne prevzetih paketov in ponovnega naročanja.

1. Ne Prevzeti Paketi

 • V primeru, da stranka ne prevzame naročila, ki je bilo izvedeno s plačilom po povzetju, bo to zabeleženo v našem sistemu.
 • Stranke, ki ne prevzamejo svojega naročila, bodo imeli omejene možnosti pri nadaljnjih naročilih.

2. Ponovno Naročanje po Ne Prevzetem Paketu

 • Stranke, ki niso prevzele prejšnjega naročila, lahko nadaljnja naročila izvedejo le s predhodnim plačilom. To vključuje plačilo s kreditno/debetno kartico, plačilo preko PAY PAL ali preko predračuna.
 • Ta ukrep je potreben za zagotavljanje učinkovite in pravične obravnave vseh naših strank.

3. Manipulativni Stroški

 • Kot poslovni subjekt si pridržujemo pravico do zaračunavanja manipulativnih stroškov za pakete, ki niso bili prevzeti. Ti stroški odražajo izgubljeno vrednost in stroške, povezane z zavračanjem paketov.
 • Vse podrobnosti o teh stroških bodo jasno navedene in transparentne za naše stranke.

Prosimo vas, da upoštevate te politike pri vaših naročilih. Vaše zadovoljstvo je za nas ključnega pomena in vedno si prizadevamo za izboljšanje vaše nakupovalne izkušnje pri nas.

Za dodatne informacije ali pojasnila se obrnite na nas preko telefona 068 162 600 ali info@toceniparfumi.eu

Hvala za razumevanje in sodelovanje.

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA 

Obvestilo o sprejetju naročila in možnosti odstopa! Ko stranka odda naročilo, prejme potrditveno elektronsko sporočilo, ki potrjuje, da je naročilo sprejeto. Stranka ima možnost odstopiti od pogodbe, sklenjene na daljavo. V primeru želje po odstopu, je potrebno to sporočiti na naš elektronski naslov v časovnem oknu dveh ur na info@toceniparfumi.eu V primeru, da stranka ne prekliče naročila, se le-to nadaljuje z obdelavo. V procesu preverjanja naročila lahko kontaktiramo stranko za potrditev podatkov ali zagotavljanje natančnosti dostave. Na tej točki je pogodba o nakupu med stranko in podjetjem Aleš Žlavs s.p. dokončno sklenjena. Strankam omogočamo pravico do odstopa od nakupa brez navedbe razloga. V primeru, da je bilo blago že plačano, se kupnina vrne v roku 14 dni od prejema vrnjenega izdelka, brez stroškov dostave. Blago je potrebno vrniti v 14 dneh od obvestila o odstopu. Vračilo je mogoče IZKLJUČNO v originalno zaprti in nepoškodovani pakirni (transportni) embalaži. V primeru, da so opaženi znaki odprtja transportne embalaže, se vračilo zavrne. Stranki vrnemo kupnino v 14 dneh po prejemu vrnjenega blaga. V primeru suma na namerno zlorabo pravice do odstopa s strani stranke z namenom škodovanja ali zavajanja podjetja Aleš Žlavs s.p., si pridržujemo pravico do nevračila kupnine. 

Obrazec za vračilo

V primeru vračila blaga, stranka le-to opravi na lastne stroške (130. člen, 1. odst.)

Zaradi varstva potrošnikov (135. člen, 7. odst. – izjeme od pravice do odstopa od pogodbe), vračila blaga ne sprejemamo, če je bila embalaža odprta – dobava blaga, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik po dostavi odprl embalažo.

Za namene testiranja kvalitete in obstojnosti dišav v našem asortimanu, so na voljo cenovno ugodni testerji.

V primeru vračila, se stranki izda vrednostni kupon v višini zneska kupljenih artiklov, ki ga lahko uporabi za nakup katerihkoli izdelkov v naši spletni trgovini.

DOSTAVA

Izdelke, ki so v zalogi, odpošljemo v 1-3 delovnih dneh, v izjemnih primerih lahko traja dostava nekoliko dlje.

Dostavo naročenih izdelkov izvaja pogodbeni partner Pošta Slovenije, kupec pa lahko naročene izdelke tudi osebno prevzame v skladišču v Frankolovo po predhodnem dogovoru.

V primeru, da želi kupec dostavo z drugim ponudnikom ali dodatnimi storitvami, lahko nastanejo dodatni stroški v skladu s cenikom izbranega ponudnika storitve.

Če izdelka ni na zalogi ali imamo vprašanje glede vašega naročila, vas bomo kontaktirali preko e-pošte ali s klicem.

STROŠKI DOSTAVE

Za nakupe do 30 EUR znašajo stroški dostave z dnem 1.1.2023 (cenik Pošta Slovenija paket do 2kg) 5,00 EUR pošiljamo preko Pošta Slovenije , za nakupe nad 30,00 EUR pa je pakiranje in odpošiljanje naročenih izdelkov brezplačno. V primeru plačila po povzetju se zaračuna dodatni strošek v višini 1,50€ – manipulativni strošek, ki ga zaračuna Pošta Slovenije za poslovanje z gotovino.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.
Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

KOMUNIKACIJA

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.
Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Toceniparfumi.eu se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, predstavljene na strani, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takšnem primeru bo ponudnik kupca obvestil o eventualnih spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka, sodijo zgolj kot informativni prikaz izdelka.
Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

PRITOŽBE IN SPORI

V podjetju Aleš Žlavs s.p., ki upravlja spletno trgovino toceniparfumi.eu, spoštujemo veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Stremimo k temu, da izpolnjujemo svoje obveznosti, vzpostavimo učinkovit sistem za obravnavo pritožb in določimo kontaktno osebo za primer težav. Stranke nas lahko kontaktirajo telefonsko na številko 168162600 ali po elektronski pošti na: info@toceniparfumi.eu 

Pritožbe se pošiljajo pisno na sedež podjetja: Aleš Žlavs s.p., Dol pod Gojko 21b, 3213 Frankolovo ali na elektronski naslov: info@toceniparfumi.eu 

Postopek obravnave pritožbe je zaupen. 

V toceniparfumi.eu bomo potrdili prejem pritožbe in jo obravnavali v roku 5 delovnih dni od njenega prejema. Zavedamo se, da je glavna ovira za potrošnike pri reševanju sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški reševanja spora. Prizadevamo si za sporazumno rešitev morebitnih sporov. V primeru, da to ni mogoče, je za reševanje sporov pristojno sodišče v Celju 

Skladno z zakonskimi normativi toceniparfumi.eu ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Spletna trgovina toceniparfumi.eu na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS), ki je na voljo potrošnikom 

PODATKI O PODJETJU

Aleš Žlavs s.p.

Dol Pod Gojko 21B

3213 Frankolovo

Davčna številka: SI16980204 (smo zavezanec za DDV)

Matična številka: 3969584000

Datum vpisa v register: 09. 05. 2011.

DODATNE DOLOČBE

Splošni pogoji veljajo od 24.06.2024