SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji spletne trgovine Toceniparfumi.eu so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporocil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.
S spletno trgovino Toceniparfumi.eu (v nadaljevanju ≫trgovina≪ ali ≫ Toceniparfumi.eu ≪) upravlja Aleš Žlavs s.p., ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju ≫ponudnik≪). Ob registraciji v sistem Toceniparfumi.eu obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.
Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje Toceniparfumi.eu, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku, razen v izjemnih primerih),
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti tudi prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogoji za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci,
 • informacije o morebitnih dodatnih stroških prevoza, dostave ali pošiljanja ali opozorilo, da taki stroški lahko nastanejo, če jih ni mogoče vnaprej izračunati.

PONUDBA ARTIKLOV

Zaradi narave poslovanja, preko svetovnega spleta, se ponudba Toceniparfumi.eu ažurira in spreminja pogosto ter hitro.
Cene so predstavljene kot Maloprodajne cene (MPC), ki že vsebujejo DDV.

NAČINI PLAČILA

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu (velja Maloprodajna cena z DDV) kupcu se zaračuna dodatni strošek odkupnine 1,50€,
 • z nakazilom na račun upravitelja Toceniparfumi.eu, Aleš Žlavs s.p. po ponudbi / predračunu) (velja Maloprodajna cena z DDV),
 • Transakcijski računi: IBAN SI56 0223 2142 5442 306  (NLB D.D.)
 • plačilo s karticami preko plačilnega sistema (Visa, Maestro, MasterCard,…) vsa plačila so varna in zavarovana

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju z razčlenjenimi stroški.

CENE

Cena velja za vse člane Toceniparfumi.eu. Uporabnik postane član Toceniparfumi.eu z registracijo na spletni strani Toceniparfumi.eu. Registracija je možna tudi med postopkom nakupa.
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.
Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.
Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo zagotovila v obojestransko zadovoljstvo.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

KUPONI UGODNOSTI

Kupec lahko pri nakupu izkoristi le 1 posamezen kupon. Kuponov ni možno kombinirati z drugimi kuponi ali ugodnostmi, razen če ni na kuponu navedeno drugače.

POSTOPEK NAKUPA

če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi in ga odpošlje.

Kupec lahko odda naročilo po elektronski pošti (info@toceniparfumi.eu), preko telefona (068 162 600), Whatsapp ali preko spletne trgovine  (toceniparfumi.eu).

Sklenjena pogodba (naročilo) bo shranjeno na sedežu podjetja na trajnem disku. Kupec lahko kadarkoli preveri pogodbo (naročilo). Ponudba je enkratna.

PRIMER NE PREVZETIH PAKETOV IN PONOVNO NAROČANJE

V primeru, da stranka naroči in ne prevzeme ali zavrne paket z načinom plačila po povzetju. Se v primeru ponovnega ali drugega naročila paket odpošlje samo v primeru z nakazilom na TR, ki je odprt pri NLB D.D. ali pri plačilu z bančno kartico. Zaradi prvega ne prevzetega paketa možnost naslednjih naročil plačila po povzetju ni mogoča zaradi kazanje neresnosti stranke, ki povzroča dodatne stroške podjetju.

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

135. člena, 7 odstavek

7. o dobavi blaga, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov

Zaradi varstva potrošnikov vračila blaga ne sprejemamo.

Za preizkušanje vonjev so na voljo nakup testerjev.

DOSTAVA

Izdelke, ki so v zalogi, odpošljemo v 1-3 delovnih dneh, v izjemnih primerih lahko traja dostava nekoliko dlje.

Dostavo naročenih izdelkov izvajata pogodbena partnerja Pošta Slovenije, kupec pa lahko naročene izdelke tudi osebno prevzame v skladišču v Frankolovo po predhodnem dogovoru.

V primeru, da želi kupec dostavo z drugim ponudnikom ali dodatnimi storitvami, lahko nastanejo dodatni stroški v skladu s cenikom izbranega ponudnika storitve.

če izdelka ni na zalogi ali imamo vprašanje glede vašega naročila, vas bomo kontaktirali preko e-pošte.

STROŠKI DOSTAVE

Za nakupe do 30 EUR znašajo stroški dostave z dnem 1.1.2023 (cenik Pošta Slovenija paket do 2kg) 5,00 EUR pošiljamo preko Pošta Slovenije , za nakupe nad 30,00 EUR pa je pakiranje in odpošiljanje naročenih izdelkov brezplačno. V primeru plačila po povzetju se zaračuna dodatni strošek v višini 1,50€.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.
Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

KOMUNIKACIJA

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.
Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Toceniparfumi.eu se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, predstavljene na strani, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takšnem primeru bo ponudnik kupca obvestil o eventualnih spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka, sodijo zgolj kot informativni prikaz izdelka.
Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost, vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb je na voljo na spletnih straneh, je enostaven za uporabo in zaupen.
Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

PODATKI O PODJETJU

Aleš Žlavs s.p.

Dol Pod Gojko 21B

3213 Frankolovo

Davčna številka: SI16980204 (smo zavezanec za DDV)

Datum vpisa v register: 09. 05. 2011.

DODATNE DOLOČBE

Splošni pogoji veljajo od 22. 10. 2018.

želimo vam veselo brskanje po naši ponudbi, ter da boste vsi vi skupaj zadovoljni z nakupom!